Jak vývar připravujeme?
Vývar od značky Cibule Bistro je uvařený tak, jak má správně být. Opečeme kosti, zeleninu, přidáme bylinky, koření, vodu a nic víc. Díky high-tech skandinávskému varnému zařízená umíme připravit nutričně bohatý vývar z čerstvých surovin, a to tradiční metodou pomalého vaření.
Po uvaření projde vývar speciálním technologickým ošetřením, které umožní vývar ihned po uvaření bez přístupu vzduchu zabalit, a zaručit tak maximální možnou kvalitu produktu po celou dobu jeho trvanlivosti. Celý proces přípravy vývaru je pečlivě monitorován, aby zaručoval vždy stálou vysokou kvalitu a chuť skutečného vývaru.
Vaříme ze surovin pečlivě vybraných u farmářů a lokálních dodavatelů, ale umíme zachraňovat a dále zpracovávat produkty z farem a chovů, které by se jinak jen těžko využily, protože kvůli malým detailům neodpovídají standardním potřebám trhu.
Na vaření využíváme pestré zdroje energie, hlavně tu ze solárních panelů a zbytkového tepla z mrazíren, a tím jsme velice efektivní. Vyvařené kosti a zeleninu, pro někoho možná odpad, ale pro nás cenný bio produkt, umíme využít dál.
Cesta našeho vývaru
Výhody vývaru
Dlouho tažený
Náš dlouho tažený vývar zlepší chuť vámi připravovaných pokrmů, ale můžete si ho dát i samotný jako polévku.
Bílkoviny
Náš vývar z kostí má vysoký obsah bílkovin, které napomáhají k růstu a udržení svalové hmoty a přispívají k udržení normálního stavu kostí.
Bez lepku
Náš zeleninový, kuřecí a hovězí vývar neobsahují lepek, jsou proto vhodnou potravinou i pro celiaky.
Vege
Náš zeleninový vývar si mohou vychutnat i vegetariáni a vegani, je opravdu vege.
Každodenní balanc
Vývar jako generační poklad a každodenní rovnováha. Zahřeje a dodá pohodu nejen v sychravých a mrazivých dnech.
S nízkou energetickou hodnotou
S nízkým obsahem kalorií nám zeleninový a kuřecí vývar příjemnou formou dodá výživu, ale s minimem kalorií.
Během sportu nebo po něm
Pokud jsme po sportu vyčerpaní, může náš žaludek snášet tekutý vývar lépe než pevnou stravu.
Hydratace – snídaně pro chytré lidi
Jelikož je vývar primárně tekutina, je jasné, že jeho konzumací pomáháme tělu ke správné hydrataci a určitě vám bude chutnat více než voda.
Bez tuku
Všechny naše vývary jsou bez tuku. Pouze voda, kosti, zelenina a koření ve správném poměru pro perfektní vyváženou chuť.
Produkty
Cibule Bistro
Zeleninový vývar
Cibule Bistro
Hovězí vývar
Cibule Bistro
Kuřecí vývar
Cibule Bistro
Pho vývar
Cibule Bistro
Zeleninový vývar
3 hodiny tažený silný vývar, z opečené zeleniny, dochucený pouze bylinkami a kořením.POUŽITÍ
Ideální jako základ na polévky, šťávy, omáčky, rizota, pro dušení a pečení. Nebo ho můžete pít jen tak samotný.
CO BYSTE JĚŠTĚ MĚLI O VÝVARU VĚDĚT?
Než vývar otevřete, nejdřív obal protřepejte.
Vývar želíruje. Při nižší teplotě má rosolovou konzistenci, ale nebojte se, stačí ho nechat jen povolit.
Vývar vám zabalený vydrží celý rok, po otevření se doba spotřeby krátí na 3 dny.
Cibule Bistro
Hovězí vývar
12 hodin tažený silný vývar, z opečených kostí, masa a zeleniny, dochucený pouze kořením.POUŽITÍ
Ideální jako základ na polévky, šťávy, omáčky, rizota, pro dušení a pečení. Nebo ho můžete pít jen tak samotný.
CO BYSTE JĚŠTĚ MĚLI O VÝVARU VĚDĚT?
Než vývar otevřete, nejdřív obal protřepejte.
Vývar želíruje. Při nižší teplotě má rosolovou konzistenci, ale nebojte se, stačí ho nechat jen povolit.
Vývar vám zabalený vydrží celý rok, po otevření se doba spotřeby krátí na 3 dny.
Cibule Bistro
Kuřecí vývar
6 hodin tažený silný vývar, z opečených kostí, masa a zeleniny, dochucený pouze kořením.POUŽITÍ
Ideální jako základ na polévky, šťávy, omáčky, rizota, pro dušení a pečení. Nebo ho můžete pít jen tak samotný.
CO BYSTE JĚŠTĚ MĚLI O VÝVARU VĚDĚT?
Než vývar otevřete, nejdřív obal protřepejte.
Vývar želíruje. Při nižší teplotě má rosolovou konzistenci, ale nebojte se, stačí ho nechat jen povolit.
Vývar vám zabalený vydrží celý rok, po otevření se doba spotřeby krátí na 3 dny.
Cibule Bistro
Pho vývar
12 hodin tažený silný vývar, z opečených kostí, masa a zeleniny, dochucený pouze kořením.POUŽITÍ
Ideální jako základ na polévky, šťávy, omáčky, rizota, pro dušení a pečení. Nebo ho můžete pít jen tak samotný.
CO BYSTE JĚŠTĚ MĚLI O VÝVARU VĚDĚT?
Než vývar otevřete, nejdřív obal protřepejte.
Vývar želíruje. Při nižší teplotě má rosolovou konzistenci, ale nebojte se, stačí ho nechat jen povolit.
Vývar vám zabalený vydrží celý rok, po otevření se doba spotřeby krátí na 24 hod.
Kostka vs. Náš vývar z masa a kostí
Nebudeme si nalhávat, že příprava domácího, dlouho taženého vývaru, je rychlovka či úplně jednoduchá věc. Není. Existují samozřejmě kulinářské zkratky, trh nabízí mnoho alternativ, a jednou z nich jsou samozřejmě vývary v kostce. Otázkou je, jestli nám toto usnadnění práce přinese benefity. Je potřeba si říct, kde rozdíly vidíme.
Poctivý vývar jsou opečené kosti, pečlivě vybraná a následně opečená zelenina, bylinky, voda. Při vaření vývar nikdy nesolíme, abychom si nepokazili jídla, která z něj budeme chystat, neúměrným množstvím soli. Pak už je nutná velká trpělivost při mnohahodinovém tažení vývaru na určenou teplotu. Při správném skladování vám takový vývar vydrží až jeden rok. Víte, co jíte.
Vývar v kostce se řadí mezi dehydratované potraviny, jejichž kvalita se do jisté míry řídí vyhláškou. Vývar v kostce je z velké části ztužený tuk, kolikrát není ani živočišný, v mnoha případech je rostlinný, a to zejména palmový, jehož produkce má špatný vliv na naše životní prostředí. Vývar v kostce obsahuje často neúměrné množství soli a pro různé příchutě i množství zvýrazňovačů chuti a vůně a glutamáty. Někdy se opravdu může stát, že vás po takové polévce bolí břicho a hlava. Zeleninu asi obsahuje každá kostka, ale v jakém množství? Ani to nemůžeme zjistit a ověřit.
Možnosti a alternativy jsou, každý si může vybrat. My jsme si vybrali cestu našich babiček a francouzského šéfkuchaře a restauratéra Auguste Escoffiera a děláme vývary tak, abychom dostali na svůj i váš stůl tuhle poctivou tekutou superpotravinu.