TOMATOVÁ POLÉVKA
4 porce:
350 ml Zeleninový vývar Cibule Bistro
50 g Šalotka
30 g Olivový olej
8 g Česnek
30 g Dvojitý rajčatový protlak
600 g Drcená rajčata
10 g Bazalka
3 g Rozmarýn
8 g Cukr krupice
Sůl
Na servis:
Bazalka
Olivový olej
- V rozehřátém hrnci na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou šalotku, následně přidáme česnek a necháme opět lehce zarestovat společně s větvičkou rozmarýnu a se stonky bazalky.
- Přidáme protlak, zarestujeme.
- Zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat.
- Podlijeme rajčaty a Zeleninovým vývarem Cibule Bistro, osolíme a přivedeme k varu.
- Osolíme, opepříme.
- Pozvolna provařujeme cca 10 minut.
- Vyjmeme rozmarýn a polévku rozmixujeme.
- Podle potřeb dochutíme solí a cukrem.
- Do horké polévky zamícháme nakrájenou bazalku, polévku již nevaříme, aby nám bazalka nezšedla.
- Polévku podáváme s lístky bazalky a zakápneme olivovým olejem.
Tip šéfkuchaře:
Polévku můžeme doplnit o buvolí mozzarellu, bazalkové pesto a italské těstoviny.