logo

TOMATOVÁ POLÉVKA

4 porce:

350 ml Zeleninový vývar Cibule Bistro
50 g Šalotka
30 g Olivový olej
8 g Česnek
30 g Dvojitý rajčatový protlak
600 g Drcená rajčata
10 g Bazalka
3 g Rozmarýn
8 g Cukr krupice
Sůl

Na servis:

Bazalka
Olivový olej

  • V rozehřátém hrnci na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou šalotku, následně přidáme česnek a necháme opět lehce zarestovat společně s větvičkou rozmarýnu a se stonky bazalky.
  • Přidáme protlak, zarestujeme.
  • Zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat.
  • Podlijeme rajčaty a Zeleninovým vývarem Cibule Bistro, osolíme a přivedeme k varu.
  • Osolíme, opepříme.
  • Pozvolna provařujeme cca 10 minut.
  • Vyjmeme rozmarýn a polévku rozmixujeme.
  • Podle potřeb dochutíme solí a cukrem.
  • Do horké polévky zamícháme nakrájenou bazalku, polévku již nevaříme, aby nám bazalka nezšedla.
  • Polévku podáváme s lístky bazalky a zakápneme olivovým olejem.

Tip šéfkuchaře:

Polévku můžeme doplnit o buvolí mozzarellu, bazalkové pesto a italské těstoviny.