TOM KHA GAI
4 PORCE:
800 ml Kuřecí vývar od Cibule Bistro
10 g Citronová tráva
4 g Limetové listy
10 g Galangal
10 g Česnek
200 g Kuřecí prsa
200 ml Kokosové mléko
50 g Curry pasta
1 ks Limeta
120 g Houby (žampiony, hlíva ústřičná)
8 g Palmový cukr
40 g Rybí omáčka
120 g Cherry rajčata
Na servis:
Koriandr
Limetka
Pracovní postup:
- Do hrnce nalijeme Kuřecí vývar od Cibule Bistro a přivedeme k varu.
- Do pozvolna se vařícího vývaru přidáme na jemno nakrájený galangal, citronovou trávu, limetové listy, česnek a curry pastu.
- Přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí prso a vaříme cca 10 minut.
- Přidáme kokosové mléko a dále vaříme cca 5 minut.
- Polévku dochutíme rybí omáčkou, limetovou šťávou a palmovým cukrem.
- V polévce krátce povaříme houby a na závěr přidáme cherry rajčata.
- Polévku podáváme s jemně nasekaným koriandrem.
Tip šéfkuchaře:
Polévku můžeme kromě kuřecí varianty také připravit s krevetami nebo s tofu.
Pro větší ostrost do polévky nakrájíme čerstvou chilli papričku.