logo

TOM KHA GAI

4 PORCE:

800 ml Kuřecí vývar od Cibule Bistro
10 g Citronová tráva
4 g Limetové listy
10 g Galangal
10 g Česnek
200 g Kuřecí prsa
200 ml Kokosové mléko
50 g Curry pasta
1 ks Limeta
120 g Houby (žampiony, hlíva ústřičná)
8 g Palmový cukr
40 g Rybí omáčka
120 g Cherry rajčata

Na servis:

Koriandr
Limetka

Pracovní postup:

  • Do hrnce nalijeme Kuřecí vývar od Cibule Bistro a přivedeme k varu.
  • Do pozvolna se vařícího vývaru přidáme na jemno nakrájený galangal, citronovou trávu, limetové listy, česnek a curry pastu.
  • Přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí prso a vaříme cca 10 minut.
  • Přidáme kokosové mléko a dále vaříme cca 5 minut.
  • Polévku dochutíme rybí omáčkou, limetovou šťávou a palmovým cukrem.
  • V polévce krátce povaříme houby a na závěr přidáme cherry rajčata.
  • Polévku podáváme s jemně nasekaným koriandrem.

Tip šéfkuchaře:

Polévku můžeme kromě kuřecí varianty také připravit s krevetami nebo s tofu.
Pro větší ostrost do polévky nakrájíme čerstvou chilli papričku.