logo

VÍDEŇSKÁ ROŠTĚNÁ

4 porce:

1 l Hovězí vývar od Cibule Bistro
30 g Škvařené vepřové sádlo
800 g Hovězí roštěná
40 g Uzený špek
120 g Cibule
20 g Hořčice dijonská
20 g Hořčice hrubozrnná
50 g Máslo
Sůl
Pepř

Na servis:

Jasmínová rýže
Vídeňská cibulka
Škvarky z uzeného špeku
Pažitka

  • Plátky roštěné osolíme, opepříme a opečeme na sádle z obou stran dozlatova.
  • Opečené roštěnky vyjmeme, do výpeku přidáme kostičky uzeného špeku, které si vypečeme.
  • Přidáme cibuli a restujeme do tmavého základu, na závěr přidáme hořčici.
  • Podlijeme Hovězím vývarem od Cibule Bistro, vložíme opečené roštěnky zpět a přivedeme k varu.
  • Přiklopíme a pečeme v troubě na 160 °C doměkka.
  • Upečené maso vyjmeme, výpek přecedíme a svaříme na požadované množství.
  • Šťávu podle chuti osolíme, opepříme a na závěr zjemníme vmícháním kostek studeného másla.
  • Roštěnky podáváme přelité šťávou, s jasmínovou rýží a zdobíme křupavou vídeňskou cibulkou, sypeme pažitkou.

Tip šéfkuchaře:

Kromě rýže můžeme k roštěnkám podávat pečené brambory a doplnit například o glazovanou karotku nebo jinou sezónní zeleninu.