logo

KOPROVKA

4 porce:

1200 ml Hovězí vývar od Cibule Bistro
65 g Máslo
55 g Mouka hladká
10 kuliček Pepř černý celý
6 kuliček Nové koření celé
80 ml Smetana 31%
40 g Kopr
1 čl Cukr
½ ks Citron chemicky neošetřený
Sůl

Na servis:

600 g Vařené mladé brambůrky ve slupce
30 g Máslo
400 g Vařený hovězí váleček
4 ks Zastřené/vařené vejce
Kopr
Sůl

  • V rendlíku si z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme pepř, nové koření a stonky z kopru, krátce zarestujeme.
  • Přilijeme Hovězí vývar od Cibule Bistro, prošleháme metličkou a za občasného míchání pozvolna provařujeme 30 minut.
  • Provařenou omáčku přecedíme a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
  • Zjemníme smetanou a na závěr promícháme s nasekaným koprem.
  • Omáčku již nevaříme, aby nám kopr zůstal krásně zelený.
  • K omáčce podáváme hovězí maso vařené ve vývaru, vařené nebo zastřené vejce a mladé brambůrky vařené ve slupce prohozené v másle.

Tip šéfkuchaře:

Jako přílohu můžeme také volit houskový knedlík nebo brambory pečené v popelu.