logo

NASI GORENG S KREVETAMI

4 PORCE:

500 ml PHO vývar od Cibule
400 g Rýže basmati
15 g Koriandr
120 g Červená cibule
60 g Jarní cibulka
60 g Pórek
18 g Feferonka červená
100 g Mrkev
60 g Sezamový olej
60 g Sojová omáčka Kikkoman
20 g Sriracha
20 g Rybí omáčka
16 g Zázvor
12 g Česnek
vejce

Na servis:

280 g Krevety
40 g Smažená cibule
12 g Koriandr
8 g Feferonka červená
4 g Sezam černý pražený
4 g Katsuobushi
Limeta
Sůl

Pracovní postup:

  • Rýži zalijeme PHO vývarem od Cibule Bistro a v rýžovaru uvaříme.
  • Sojovou omáčku, srirachu, rybí omáčku, na jemno nakrájený zázvor a zbylé množství PHO vývaru od Cibule Bistro společně krátce provaříme.
  • V rozehřátém hrnci na sezamovém oleji zarestujeme postupně na nudličky nakrájenou mrkev, na klínky cibuli, pórek, česnek, feferonku a jarní cibulku.
  • V zelenině zarestujeme vejce.
  • Přidáme rýži a společně vše důkladně opečeme.
  • Zastříkneme rozvarem z omáček a zázvoru a na závěr vmícháme nasekaný koriandr.
  • Smaženou rýži podáváme s  krevetami orestovanými na sezamovém oleji, čerstvým koriandrem, feferonkou, sezamem, limetkou a s katsuobushi.

Tip šéfkuchaře:

  • Místo restovaného vejce můžeme na servis připravit vejce sázené.
  • Kromě krevet můžeme smaženou rýži připravit například s tofu, nebo s kuřecím, hovězím masem.