NASI GORENG S KREVETAMI
4 PORCE:
500 ml PHO vývar od Cibule
400 g Rýže basmati
15 g Koriandr
120 g Červená cibule
60 g Jarní cibulka
60 g Pórek
18 g Feferonka červená
100 g Mrkev
60 g Sezamový olej
60 g Sojová omáčka Kikkoman
20 g Sriracha
20 g Rybí omáčka
16 g Zázvor
12 g Česnek
vejce
Na servis:
280 g Krevety
40 g Smažená cibule
12 g Koriandr
8 g Feferonka červená
4 g Sezam černý pražený
4 g Katsuobushi
Limeta
Sůl
Pracovní postup:
- Rýži zalijeme PHO vývarem od Cibule Bistro a v rýžovaru uvaříme.
- Sojovou omáčku, srirachu, rybí omáčku, na jemno nakrájený zázvor a zbylé množství PHO vývaru od Cibule Bistro společně krátce provaříme.
- V rozehřátém hrnci na sezamovém oleji zarestujeme postupně na nudličky nakrájenou mrkev, na klínky cibuli, pórek, česnek, feferonku a jarní cibulku.
- V zelenině zarestujeme vejce.
- Přidáme rýži a společně vše důkladně opečeme.
- Zastříkneme rozvarem z omáček a zázvoru a na závěr vmícháme nasekaný koriandr.
- Smaženou rýži podáváme s krevetami orestovanými na sezamovém oleji, čerstvým koriandrem, feferonkou, sezamem, limetkou a s katsuobushi.
Tip šéfkuchaře:
- Místo restovaného vejce můžeme na servis připravit vejce sázené.
- Kromě krevet můžeme smaženou rýži připravit například s tofu, nebo s kuřecím, hovězím masem.