logo

MINESTRONE

4 porce:

450 ml Hovězí vývar Cibule Bistro
3 g Tymián
20 g Olivový olej
60 g Tyrolský špek
20 g Mrkev
12 g Celer řapíkatý
12 g Petržel kořen
45 g Kapusta
75 g Dvojitý rajčatový protlak
80 g Brambory
50 g Lilek
50 g Cuketa
20 g Červená cibule
3 ks Bobkový list
35 g Fazole červené vařené
35 g Fazole bílé vařené
3 g Plocholistá petržel
6 g Bazalka
6 g Česnek
11 g Cukr krupice
300 g Drcená rajčata
Sůl
Pepř

Na servis:

Bazalka
Olivový olej

  • V rozehřátém hrnci vypečeme na nudličky nakrájený tyrolský špek.
  • Přilijeme olivový olej.
  • Přidáme na kostičky 1x1cm nakrájenou mrkev a petržel, společně orestujeme.
  • Přidáme na kostičky 1x1cm nakrájenou červenou cibuli, česnek na plátky, bobkový list, společně opět zarestujeme.
  • Zasypeme cukrem, přidáme protlak, nasekaný tymián a necháme zkaramelizovat.
  • Podlijeme Hovězím vývarem Cibule Bistro, rajčaty, osolíme a opepříme.
  • Přivedeme k varu, pozvolna vaříme a postupně přidáváme na 1x1cm kostky nakrájené brambory, řapíkatý celer, cuketu, lilek a kapustu.
  • Jakmile máme zeleninu uvařenou na skus, přidáme fazole a společně zavaříme.
  • Hotovou polévku podle potřeby dochutíme, odstavíme z tepla a teprve potom přidáme nakrájenou bazalku a petrželku, aby nám ve vařící polévce nezčernaly.
  • Polévku podáváme s lístky bazalky a zakápneme olivovým olejem.

Tip šéfkuchaře:

Polévku můžeme doplnit o hoblinky parmazánu, bazalkové pesto a pečená cherry rajčata.