logo

KVĚTÁKOVÝ KRÉM

4 porce:

400 ml Zeleninový vývar Cibule Bistro
60g Šalotka
60g Máslo
100g Brambory loupané
300g Květák
80ml Smetana 30%
50g Créme fraîche
Muškátový oříšek
Sůl

Na servis:

Růžičky květáku
Máslo na opečení
Citronová kůra
Sůl

  • V rozehřátém hrnci na másle zpěníme nakrájenou šalotku, poté přidáme obrané růžičky květáku překrájené na menší kousky a společně na nižší teplotu restujeme, dokud nám krásně nezkaramelizuje.
  • Přidáme nakrájené brambory.
  • Následně podlijeme Zeleninovým vývarem Cibule Bistro, smetanou, osolíme a přivedeme k varu.
  • Pozvolna za občasného míchání vaříme do měkka.
  • Polévku rozmixujeme do hladkého krému společně s créme fraîche, dochutíme muškátovým oříškem a případně dosolíme.
  • Polévku podáváme s růžičkami květáku opečenými na másle, které si na závěr zastrouháme citronovou kůrou.

Tip šéfkuchaře:

Polévku můžeme doplnit o plátky pečených mandlí a zakápnout lanýžovým olejem.