
Vyberte si, jak si polévku připravíte – s raviolami, nebo s masem?
Suroviny na 4 porce:
1 l Kuřecí vývar na polévku od Cibule Bistro
160 g Kuřecí prso
40 g Mrkev
40 g Řapíkatý celer
40 g Petržel kořen
40 g Cukrový hrášek
Kerblík
Kuřecí prso překrojíme na půl a vložíme do horkého vývaru a následně jej pozvolna uvaříme. Uvařené prso po vláknech natrháme. Vývar přecedíme a následně v něm uvaříme na drobné kostičky nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a petržel. K uvařené zelenině na poslední minutu přidáme nakrájený cukrový hrášek a poté vývar odstavíme z plotny/sporáku.
TIP šéfkuchaře:
Zeleninu do vývaru můžeme před vařením opéct na másle. Zelenina zkaramelizuje a zesládne. Následně ji i s máslem přidáme do vývaru a dovaříme podle chuti.
Na ravioly:
100 g Hladká mouka
40 g Vaječný žloutek
15 g Studená voda
0,5 PL Olivový olej
100 g Čerstvý sýr
20 g Parmezán
Kerblík
Sůl
Pepř
Čerstvý sýr vymícháme s nastrouhaným parmezánem, najemno nakrájeným kerblíkem, solí a pepřem.
Z mouky, žloutků, vody, olivového oleje a špetky soli vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut v lednici odstát. Následně z těsta na pomoučeném válu vyválíme tenkou placku, ze které vykrájíme kolečka o průměru 6 cm a která plníme sýrovou směsí. Okraje potřeme vodou, těsto přehneme a důkladně spojíme. Takto připravené ravioly vaříme v osolené vodě cca 2 minuty.
Vývar podáváme v nahřátém talíři společně s uvařenými raviolami, trhaným masem a nakrájeným kerblíkem.