logo

Vyberte si, jak si polévku připravíte – s raviolami, nebo s masem? 

Suroviny na 4 porce:

1 l Kuřecí vývar na polévku od Cibule Bistro
160 g Kuřecí prso
40 g Mrkev
40 g Řapíkatý celer
40 g Petržel kořen
40 g Cukrový hrášek
Kerblík 

Kuřecí prso překrojíme na půl a vložíme do horkého vývaru a následně jej pozvolna uvaříme. Uvařené prso po vláknech natrháme. Vývar přecedíme a následně v něm uvaříme na drobné kostičky nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a petržel. K uvařené zelenině na poslední minutu přidáme nakrájený cukrový hrášek a poté vývar odstavíme z plotny/sporáku.

TIP šéfkuchaře:

Zeleninu do vývaru můžeme před vařením opéct na másle. Zelenina zkaramelizuje a zesládne. Následně ji i s máslem přidáme do vývaru a dovaříme podle chuti. 

Na ravioly:

100 g Hladká mouka
40 g Vaječný žloutek
15 g Studená voda
0,5 PL Olivový olej
100 g Čerstvý sýr
20 g Parmezán
Kerblík
Sůl
Pepř

Čerstvý sýr vymícháme s nastrouhaným parmezánem, najemno nakrájeným kerblíkem, solí a pepřem.

Z mouky, žloutků, vody, olivového oleje a špetky soli vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut v lednici odstát. Následně z těsta na pomoučeném válu vyválíme tenkou placku, ze které vykrájíme kolečka o průměru 6 cm a která plníme sýrovou směsí. Okraje potřeme vodou, těsto přehneme a důkladně spojíme. Takto připravené ravioly vaříme v osolené vodě cca 2 minuty. 

Vývar podáváme v nahřátém talíři společně s uvařenými raviolami, trhaným masem a nakrájeným kerblíkem.