logo

KRÉM Z PEČENÉHO ČESNEKU

4 porce:

500 ml Zeleninový vývar Cibule Bistro
150 g Brambory loupané
40 g Česnek
350 ml Mléko plnotučné
60 g Šalotka
30 ml Olej slunečnicový
20 g Máslo
70 ml Smetana 30%
25 g Hladká mouka
Muškátový oříšek
Pepř černý
Sůl

Na servis:

Chlebové krutony
Pažitka

  • Oloupaný česnek zalijeme olejem rozehřátým na 70 °C a necháme při teplotě 70 °C konfitovat 12 hodin.
  • Ve středně rozehřátém hrnci si na másle s olejem z konfitovaného česneku zpěníme na jemno nakrájenou šalotku.
  • Zaprášíme hladkou moukou a cca 2 minuty zarestujeme.
  • Podlijeme mlékem, Zeleninovým vývarem Cibule Bistro, prošleháme metličkou a přivedeme k varu.
  • Přidáme nakrájené brambory a pozvolna je za občasného míchání vaříme do měkka.
  • Osolíme, opepříme.
  • Přidáme konfitovaný česnek, zastrouháme muškátovým oříškem a polévku rozmixujeme do hladka.
  • Podle potřeb dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  • Polévku podáváme s chlebovými krutony a zdobíme na jemno nakrájenou pažitkou.

Tip šéfkuchaře:

Polévku můžeme podle chuti doplnit o plátky konfitovaného česneku a pesto z medvědího česneku.