HRÁŠKOVÝ KRÉM
4 porce:
400 ml Zeleninový vývar Cibule Bistro
60 g Máslo
80 g Šalotka
200 g Brambory loupané
240 g Hrášek mrazený
80 ml Smetana 30%
50 g Créme fraîche
4 g Máta
Sůl
Na servis:
Hráškové klíčky
Cukrový hrášek
Máslo
Sůl
- Ve středně rozehřátém hrnci na másle zpěníme na jemno nakrájenou šalotku.
- Podlijeme Zeleninovým vývarem Cibule Bistro, osolíme a přivedeme k varu.
- Přidáme nakrájené brambory a vaříme do měkka.
- Přilijeme smetanu, přidáme hrášek a vaříme cca 4 minuty.
- Polévku rozmixujeme společně s créme fraîche a mátou do hladka.
- Polévku podle potřeb osolíme.
- Polévku podáváme s na másle restovaným cukrovým hráškem a zdobíme hráškovými klíčky. Podle chuti můžeme také přidat nok créme fraîche.
Tip šéfkuchaře:
Polévku můžeme doplnit o krutony ze světlého chleba restované do křupava na přepuštěném másle.