logo

HRÁŠKOVÝ KRÉM

4 porce:

400 ml Zeleninový vývar Cibule Bistro
60 g Máslo
80 g Šalotka
200 g Brambory loupané
240 g Hrášek mrazený
80 ml Smetana 30%
50 g Créme fraîche
4 g Máta
Sůl

Na servis:

Hráškové klíčky
Cukrový hrášek
Máslo
Sůl

  • Ve středně rozehřátém hrnci na másle zpěníme na jemno nakrájenou šalotku.
  • Podlijeme Zeleninovým vývarem Cibule Bistro, osolíme a přivedeme k varu.
  • Přidáme nakrájené brambory a vaříme do měkka.
  • Přilijeme smetanu, přidáme hrášek a vaříme cca 4 minuty.
  • Polévku rozmixujeme společně s créme fraîche a mátou do hladka.
  • Polévku podle potřeb osolíme.
  • Polévku podáváme s na másle restovaným cukrovým hráškem a zdobíme hráškovými klíčky. Podle chuti můžeme také přidat nok créme fraîche.

Tip šéfkuchaře:

Polévku můžeme doplnit o krutony ze světlého chleba restované do křupava na přepuštěném másle.