logo

HOVĚZÍ WOK

4 PORCE:

600 ml Pho vývar od Cibule Bistro
400 g Hovězí svíčková
50 g Sezamový olej
20 g Koriandr
8 g Sezam bílý pražený
12 g Česnek
30 g Mrkev
12 g Feferonka červená dlouhá
40 g Sójové klíčky
120 g Brokolice
1 ks Pak Choi
40 g Cukrový hrášek
10 g Zázvor
40 g Jarní cibulka
10 g Shiitake houby sušené
60 g Shimeji
40 g Kikkoman omáčka
20 g Rybí omáčka
80 g Ústřicová omáčka
50 g Chilli omáčka sladká
800 g Udon nudle

Na servis:

Arašídy
Koriandr čerstvý
Smažená cibulka
Limetka

Pracovní postup:

  • Houby zalijeme PHO vývarem od Cibule Bistro a necháme 60 minut nabobtnat a poté je 30 minut vaříme, necháme vychladnout a poté je nakrájíme.
  • Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájíme na nudličky cca 0,5 cm tlusté, promícháme s ½ množství sezamového oleje.
  • Zprudka opečeme na rozpálené pánvi, aby se nám maso krásně zatáhlo, ale zůstalo syrové.
  • Opečené maso vyjmeme, na pánev přilijeme olej a necháme opět rozehřát.
  • Postupně do pánve přidáváme nakrájenou mrkev, růžičky brokolice, zázvor, česnek na plátky, feferonku, shimeji, sójové klíčky, nakrájený pak choi, cukrový hrášek a chilli.
  • Vše zprudka orestujeme.
  • Orestovanou zeleninu vyjeme.
  • Do pánve přilijeme PHO vývar od Cibule Bistro, sojovou, chilli, rybí a ústřicovou omáčku. Přivedeme k varu a lehce svaříme.
  • Přidáme nudle, které ve vývaru uvaříme.
  • K nudlím vrátíme orestované nudličky svíčkové, zeleninu, sekaný koriandr, shiitake, jarní cibulku a sezam.
  • Krátce prohřejeme, aby maso zůstalo nepropečené.
  • Hotové nudle doplníme o drcené arašídy, smaženou cibulku, čerstvý koriandr a limetku.

Tip šéfkuchaře:

Můžeme použít také jiný typ nudlí jako například pšeničné nebo rýžové. Kromě hovězí svíčkové se hodí na tento typ receptu krevety, kuře nebo tofu.