HOVĚZÍ WOK
4 PORCE:
600 ml Pho vývar od Cibule Bistro
400 g Hovězí svíčková
50 g Sezamový olej
20 g Koriandr
8 g Sezam bílý pražený
12 g Česnek
30 g Mrkev
12 g Feferonka červená dlouhá
40 g Sójové klíčky
120 g Brokolice
1 ks Pak Choi
40 g Cukrový hrášek
10 g Zázvor
40 g Jarní cibulka
10 g Shiitake houby sušené
60 g Shimeji
40 g Kikkoman omáčka
20 g Rybí omáčka
80 g Ústřicová omáčka
50 g Chilli omáčka sladká
800 g Udon nudle
Na servis:
Arašídy
Koriandr čerstvý
Smažená cibulka
Limetka
Pracovní postup:
- Houby zalijeme PHO vývarem od Cibule Bistro a necháme 60 minut nabobtnat a poté je 30 minut vaříme, necháme vychladnout a poté je nakrájíme.
- Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájíme na nudličky cca 0,5 cm tlusté, promícháme s ½ množství sezamového oleje.
- Zprudka opečeme na rozpálené pánvi, aby se nám maso krásně zatáhlo, ale zůstalo syrové.
- Opečené maso vyjmeme, na pánev přilijeme olej a necháme opět rozehřát.
- Postupně do pánve přidáváme nakrájenou mrkev, růžičky brokolice, zázvor, česnek na plátky, feferonku, shimeji, sójové klíčky, nakrájený pak choi, cukrový hrášek a chilli.
- Vše zprudka orestujeme.
- Orestovanou zeleninu vyjeme.
- Do pánve přilijeme PHO vývar od Cibule Bistro, sojovou, chilli, rybí a ústřicovou omáčku. Přivedeme k varu a lehce svaříme.
- Přidáme nudle, které ve vývaru uvaříme.
- K nudlím vrátíme orestované nudličky svíčkové, zeleninu, sekaný koriandr, shiitake, jarní cibulku a sezam.
- Krátce prohřejeme, aby maso zůstalo nepropečené.
- Hotové nudle doplníme o drcené arašídy, smaženou cibulku, čerstvý koriandr a limetku.
Tip šéfkuchaře:
Můžeme použít také jiný typ nudlí jako například pšeničné nebo rýžové. Kromě hovězí svíčkové se hodí na tento typ receptu krevety, kuře nebo tofu.