logo

Čočkový Dhál

4 porce:

700 ml Zeleninový vývar od Cibule Bistro
20 g Olej slunečnicový
65 g Šalotka
15 g Zázvor
10 g Česnek
4 g Feferonka (podle pálivosti)
190 g Čočka beluga
3 g Kmín římský mletý
6 g Koření Garam Masala
50 g Rajčatový protlak dvojtý
130 g Drcená rajčata v plechovce
20 g Koriandr
Sůl

Na servis:

Zakysaná smetana
Feferonka
Koriandr

 

  • Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku, poté přidáme očištěný a na drobné kostičky nakrájený zázvor, česnek a feferonku.
  • Přidáme protlak, zarestujeme.
  • Zasypeme kořením, zarestujeme.
  • Vmícháme nakrájené stonky koriandru, podlijeme drcenými rajčaty, vsypeme čočku a podlijeme částí Zeleninového vývaru od Cibule Bistro, osolíme a pozvolna vaříme, dokud není čočka zcela měkká.
  • Podle potřeby v průběhu vaření přiléváme Zeleninový vývar od Cibule Bistro.
  • Jakmile je čočka měkká, odebereme polovinu jejího množství a rozmixujme.
  • Rozmixovanou čočku vrátíme zpět a společně provaříme, podle potřeby dosolíme a povolíme zeleninovým vývarem od Cibule Bistro.
  • Hotový dhal podáváme se zakysanou smetanou, koriandrem a feferonkou.

Tip šéfkuchaře:

Můžete podávat s vařenou basmati rýží nebo chlebem naan.