logo

CIBULOVÁ POLÉVKA

4 porce:

600 ml Hovězí vývar od Cibule Bistro
40 g Iberico špek
20 g Máslo
200 g Cibule loupaná
4 g Tymián
5 g Cukr krupice
100 ml Bílé víno
Pepř
Sůl

Na servis:

8 plátků (2 na každou porci) Francouzská bageta
60 g Sýr Gruyère
1 ks Žloutek

  • V rozehřátém hrnci si vyrestujeme na kostičky nakrájený špek, poté přidáme máslo a cibuli nakrájenou na klínky, společně vše restujeme do požadované barvy.
  • Přidáme nasekaný tymián a zaprášíme cukrem.
  • Necháme zkaramelizovat.
  • Podlijeme vínem a necháme ho vyvařit.
  • Zalijeme Hovězím vývarem od Cibule Bistro, přivedeme k varu, osolíme, opepříme.
  • Polévku příliš dlouho nevaříme, aby si cibule zachovala svoji strukturu.
  • Polévku naléváme do zapékacích misek, přidáme plátky bagety se strouhaným sýrem smíchaným se žloutky a zapečeme pod grilem, nebo pomocí flambovací pistole do zlatova.
  • Při servisu polévku sypeme nakrájenou pažitkou.

Tip šéfkuchaře:

Pokud chceme vegetariánskou variantu, vynecháme špek a jeho množství nahradíme máslem. Vývar v tomto případě použijeme zeleninový.