logo

BROKOLICOVÝ KRÉM

4 porce:

500 ml Zeleninový vývar Cibule Bistro
60 g Šalotka
40 g Máslo
100 g Brambory loupané
300 g Brokolice
80 ml Smetana 30%
Sůl

Na servis:

Růžičky brokolice
Máslo na opečení
Sůl
Pražená dýňová a slunečnicová semínka

  • V rozehřátém hrnci na másle zpěníme nakrájenou šalotku, následně přidáme a zarestujeme nakrájený česnek.
  • Přidáme nakrájené brambory, podlijeme Zeleninovým vývarem Cibule Bistro, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
  • Pozvolna, za občasného míchání, vaříme do měkka.
  • Mezitím si ve vařící osolené vodě spaříme růžičky brokolice, které následně vychladíme v ledové vodě.
  • Jakmile máme brambory měkké, přidáme spařenou brokolici, smetanu a vymixujeme v hladký krém.
  • Polévku podáváme s růžičkami brokolice opečenými na másle a s praženými dýňovými semínky. Podle chuti můžeme doplnit o nok créme fraîche.

Tip šéfkuchaře:

Pokud chcete mít polévku krásně zelenou, přidejte při mixování hrst baby špenátu.