logo

Boloňská

4 porce:

250 ml Hovězí vývar od Cibule Bistro
40 g Olivový olej extra virgin
90 g Šalotka
15 g Česnek
70 g Mrkev
60 g Řapíkatý celer
320 g Hovězí kýta mletá
30 g Rajčatový protlak dvojitý
200 g Drcená Rajčata v plechovce
100 ml Červené víno
5 g Tymián
5 g Rozmarýn
10 g Bazalka
10 g Cukr krupice
Sůl
Pepř

Na servis:

600 g Čerstvé těstoviny
Parmezán
Bazalka

  • Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou šalotku, poté přidáme na drobné kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu.
  • Společně restujeme do zlatavé barvy, přidáme česnek a rajčatový protlak, společně orestujeme.
  • Vložíme mleté maso, promícháme, přidáme snítku tymiánu a rozmarýnu.
  • Společně zarestujeme, podlijeme vínem a necháme lehce vyvařit.
  • Osolíme, opepříme, přidáme bazalku, podlijeme Hovězím vývarem od Cibule Bistro a drcenými rajčaty.
  • Pod pokličkou za občasného míchání dusíme doměkka.
  • Udušené ragú podle potřeby dochutíme solí, pepřem a cukrem.
  • Promícháme s uvařenými těstovinami.
  • Podáváme zastrouhané parmezánem a s lístky čerstvé bazalky.

Tip šéfkuchaře:

Na Ragú alla bolognese můžeme také použít na lasagne.
Parmezán můžeme vyměnit za Pecorino.