Boloňská
4 porce:
250 ml Hovězí vývar od Cibule Bistro
40 g Olivový olej extra virgin
90 g Šalotka
15 g Česnek
70 g Mrkev
60 g Řapíkatý celer
320 g Hovězí kýta mletá
30 g Rajčatový protlak dvojitý
200 g Drcená Rajčata v plechovce
100 ml Červené víno
5 g Tymián
5 g Rozmarýn
10 g Bazalka
10 g Cukr krupice
Sůl
Pepř
Na servis:
600 g Čerstvé těstoviny
Parmezán
Bazalka
- Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou šalotku, poté přidáme na drobné kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu.
- Společně restujeme do zlatavé barvy, přidáme česnek a rajčatový protlak, společně orestujeme.
- Vložíme mleté maso, promícháme, přidáme snítku tymiánu a rozmarýnu.
- Společně zarestujeme, podlijeme vínem a necháme lehce vyvařit.
- Osolíme, opepříme, přidáme bazalku, podlijeme Hovězím vývarem od Cibule Bistro a drcenými rajčaty.
- Pod pokličkou za občasného míchání dusíme doměkka.
- Udušené ragú podle potřeby dochutíme solí, pepřem a cukrem.
- Promícháme s uvařenými těstovinami.
- Podáváme zastrouhané parmezánem a s lístky čerstvé bazalky.
Tip šéfkuchaře:
Na Ragú alla bolognese můžeme také použít na lasagne.
Parmezán můžeme vyměnit za Pecorino.