logo

BAO S TRHANÝM VEPŘOVÝM BŮČKEM

4 PORCE:

500 ml PHO vývar od Cibule Bistro
600 g Libový vepřový bůček
15 g Sezamový olej
80 g Hoisin omáčka

Těsto Bao Buns, suroviny

250 g Polohrubá mouka
8 g Cukr krupice
3 g Kypřicí prášek do pečiva
14 g Droždí
45 ml Mléko
82 ml Voda
3,5 g Olej
3,5 g Rýžový ocet
50 g Rostlinný olej (na vymazání)

Na servis:

Smažená cibulka
Koriandr
Feferonka červená
Limetková majonéza

Pracovní postup:

  • Očištěné maso nakrájíme na kostky 4×4 cm a promícháme s olejem.
  • Opečeme v rozehřátém hrnci do zlatova, přidáme hoisin omáčku a zarestujeme.
  • Podlijeme PHO vývarem od Cibule Bistro, zavaříme, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka.
  • Měkké maso vyjmeme a natrháme, zbylou tekutinu v hrnci svaříme a následně do ní vrátíme natrhané maso a vše společně promícháme.
  • Trhané maso vkládáme do uvařeného Bao knedlíčku a podle chuti doplníme o majonézu, čerstvý koriandr, feferonku a smaženou chuti. Pro svěžest a křupavost můžeme přidat čerstvou zeleninu.

Pracovní postup – Bao knedlíček:

  • Mokré suroviny vlijeme do kotlíku a poté přisypeme suché. Těsto hněteme 3 minuty na nižší rychlostní stupeň a poté 7 minut na vyšší rychlostní stupeň.
  • Z těsta vytvarujeme bochánek, který vložíme do olejem vymazaného kotlíku, a pod fólii necháme zrát 1 hodinu (řídíme se teplotou v místnosti).
  • Poté z těsta tvarujeme bochánky podle požadované hmotnosti a opět pod vlhkou utěrkou necháme zrát 30 minut.
  • Z bochánků tvarujeme placky, které potřeme olejem, přeložíme napůl a necháme 10 minut kynout na pečicím papíře.
  • Nakynuté Bao vaříme na páře cca 12 minut podle velikosti.

Tip šéfkuchaře:

Bao můžeme podle chuti doplnit o čerstvou zeleninu jako například pak choi, mrkev, ředkev a salátovou okurku.
Trhané maso můžeme také použít do klasické bagety, nebo například do restovaných nudlí.