Čočkový Dhál
4 porce:
700 ml Zeleninový vývar od Cibule Bistro
20 g Olej slunečnicový
65 g Šalotka
15 g Zázvor
10 g Česnek
4 g Feferonka (podle pálivosti)
190 g Čočka beluga
3 g Kmín římský mletý
6 g Koření Garam Masala
50 g Rajčatový protlak dvojtý
130 g Drcená rajčata v plechovce
20 g Koriandr
Sůl
Na servis:
Zakysaná smetana
Feferonka
Koriandr
- Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku, poté přidáme očištěný a na drobné kostičky nakrájený zázvor, česnek a feferonku.
- Přidáme protlak, zarestujeme.
- Zasypeme kořením, zarestujeme.
- Vmícháme nakrájené stonky koriandru, podlijeme drcenými rajčaty, vsypeme čočku a podlijeme částí Zeleninového vývaru od Cibule Bistro, osolíme a pozvolna vaříme, dokud není čočka zcela měkká.
- Podle potřeby v průběhu vaření přiléváme Zeleninový vývar od Cibule Bistro.
- Jakmile je čočka měkká, odebereme polovinu jejího množství a rozmixujme.
- Rozmixovanou čočku vrátíme zpět a společně provaříme, podle potřeby dosolíme a povolíme zeleninovým vývarem od Cibule Bistro.
- Hotový dhal podáváme se zakysanou smetanou, koriandrem a feferonkou.
Tip šéfkuchaře:
Můžete podávat s vařenou basmati rýží nebo chlebem naan.