VÍDEŇSKÁ ROŠTĚNÁ
4 porce:
1 l Hovězí vývar od Cibule Bistro
30 g Škvařené vepřové sádlo
800 g Hovězí roštěná
40 g Uzený špek
120 g Cibule
20 g Hořčice dijonská
20 g Hořčice hrubozrnná
50 g Máslo
Sůl
Pepř
Na servis:
Jasmínová rýže
Vídeňská cibulka
Škvarky z uzeného špeku
Pažitka
- Plátky roštěné osolíme, opepříme a opečeme na sádle z obou stran dozlatova.
- Opečené roštěnky vyjmeme, do výpeku přidáme kostičky uzeného špeku, které si vypečeme.
- Přidáme cibuli a restujeme do tmavého základu, na závěr přidáme hořčici.
- Podlijeme Hovězím vývarem od Cibule Bistro, vložíme opečené roštěnky zpět a přivedeme k varu.
- Přiklopíme a pečeme v troubě na 160 °C doměkka.
- Upečené maso vyjmeme, výpek přecedíme a svaříme na požadované množství.
- Šťávu podle chuti osolíme, opepříme a na závěr zjemníme vmícháním kostek studeného másla.
- Roštěnky podáváme přelité šťávou, s jasmínovou rýží a zdobíme křupavou vídeňskou cibulkou, sypeme pažitkou.
Tip šéfkuchaře:
Kromě rýže můžeme k roštěnkám podávat pečené brambory a doplnit například o glazovanou karotku nebo jinou sezónní zeleninu.